Έκρυθμη η κατάσταση στον Προμαχώνα μετά το επεισόδιο με τους Βούλγαρους που έσπασαν τις μπάρες

Η κατάσταση στον Προμαχώνα… μυρίζει μπαρούτι, καθώς οδηγοί φορτηγών, προερχόμενοι από τη Βουλγαρία, δηλώνουν αγανακτισμένοι. Ενδεικτικό της έντασης είναι περιστατικό που συνέβη στις 02.30 τα ξημερώματα, όταν Βούλγαροι οδηγοί νταλίκας έσπασαν τις μπάρες στα ελληνικά σύνορα.

Το περιστατικό συνέβη στις 2:30 τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην περιοχή, πέρασαν το αγροτικό μπλόκο και παραβιάζοντας τις μπάρες εισήλθαν στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις οδηγοί, αναπτύσσοντας ταχύτητα, «γκρέμισαν» τις μπάρες του τελωνείου και πέρασαν στη Βουλγαρία, όπου όμως ακινητοποιήθηκαν από τις βουλγαρικές Αρχές.

Ένας άλλος οδηγός δεν πρόλαβε να περάσει στο γειτονικό έδαφος και συνελήφθη από τους Έλληνες αστυνομικούς.

Πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, κατά το επεισόδιο ακούστηκαν πυροβολισμοί, διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελωνείο του Προμαχώνα είναι κλειστό για ένατη συνεχή ημέρα για τα φορτηγά, ενώ από τις 7:30 το πρωί οι αγρότες άνοιξαν στο σημείο το μπλόκο τους για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

Η ουρά που σχηματίζουν οι νταλίκες και τα φορτηγά υπερβαίνει τα 30 χλμ, σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αγρότη Βισαλτίας, μέλους της συντρονιστικής επιτροπής, Στέργιου Λίτου.

«Ήταν μια πρωτοφανής κίνηση και είναι αλήθεια ότι όλοι τρομάξαμε» δήλωσε ο κ. Λίτος και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε την κατάσταση στα άκρα και να παλέψουμε αν χρειαστεί. Αυτό δεν θα επαναληφθεί».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας οδηγός νταλίκας καταγγέλλει Βούλγαρους αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ