Άνθιμος: Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε…

Τις αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές που δημιουργούνται κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων σχολίασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

“Το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο” τόνισε.

Πρόσθεσε ότι “θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς”.

Σχολιάζοντας όσα λέγονται για τεράστια έσοδα της Εκκλησίας ο κ. Άνθιμος είπε: “ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό”.

Επεσήμανε ότι κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης ενώ σημείωσε ότι γενικά τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της πωλήσεις των κεριών στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. “Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί” σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Ο κ. Άνθιμος στράφηκε επίσης εναντίον των καταληψιών καθώς όπως είπε δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για τα επεισόδια στην Κω

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Πνίγηκαν 11 πρόσφυγες

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ