ΜΑΤ στο Σχιστό για τις δύο συγκεντρώσεις – ΦΩΤΟ

Δύο συγκεντρώσεις, μία υπέρ και μία κατά, της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Κερατσίνι.

Στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ) πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από το πρωί ενώ έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΡΦΑ αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Σημειώνεται ότι στις 12:30 το μεσημέρι, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά έχει προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο Σχιστό και κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εξακολουθούν να  φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στους επιβατικούς σταθμούς Ε7 και Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι άνθρωποι παραμένουν στο λιμάνι, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη, λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Πειραιά για το κέντρο μεταναστών στο Σχιστό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ