• Η συνέχιση του διαλόγου δεν έχει νόημα λένε οι επιστημονικοί φορείς

  4:42 μμ, Παρασκευή 05 Φεβ 2016 4:42 μμ, Παρασκευή 05 Φεβ 2016

  Με επιστολή απάντησε σήμερα το Συντονιστικό των Επιστημονικών Φορέων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών στον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Νίκο Φράγκο, στην πρόσκληση που τους απηύθυνε για συνάντηση και συνέχιση του διαλόγου.

  «Η συνέχιση ενός διαλόγου χωρίς στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα δεν έχει κανένα νόημα διότι δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα» αναφέρουν οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας.

  Σύμφωνα με όσα λένε, το υπουργείο απευθύνει πρόσκληση για συνέχιση του διαλόγου για το ασφαλιστικό των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία συνοδεύεται απλώς από ένα πίνακα εκπτώσεων στις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

  Τονίζουν ότι «δεν παρέχεται καμία περαιτέρω διευκρίνιση για τον χρόνο ισχύος τους και ούτε περαιτέρω διευκρίνιση για τη βάση υπολογισμού τους».

  Σημειώνουν επίσης ότι έχουν διατυπώσει επανειλημμένα στις διμερείς συναντήσεις με το υπουργείο την πάγια θέση τους για παροχή συγκεκριμένων στοιχείων. Με αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιημένα στοιχεία με αριθμό επιστημόνων ανά εισοδηματική κατηγορία, ποσοτικοποιημένα στοιχεία άλλων μέτρων ή άλλες σχετικές μετρήσεις και τους προς επίτευξη ποσοτικοποιημένους στόχους που οδηγούν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών.

  Όπως υπογραμμίζουν, η παροχή ή ανακοίνωση τέτοιων στοιχείων δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την πλευρά του υπουργείου.

  «Εμείς από την αρχή καλοπροαίρετα προσήλθαμε στον διάλογο, μολονότι εσείς δεν μας είχατε καλέσει σε τέτοιο πριν την δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου. Με την πεισματική άρνησή σας για την χορήγηση δεδομένων και στοιχείων, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε με αυτούς τους όρους να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο διάλογο. Θα επανέλθουμε στο τραπέζι της διαβούλευσης μόλις μας δοθούν τα παραπάνω στοιχεία» τονίζουν.

  Η επιστολή υπογράφεται από τους φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

  Διαβάστε επίσης:

  Αυτό είναι το νέο χαράτσι που θα πλήξει τους ιδιοκτήτες ακινήτων

  Φοροκαταιγίδα θα πλήξει τα εισοδήματα από ενοίκια

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα