Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες διαδηλωτές από κάθε επαγγελματικό κλάδο βγήκαν από το πρωί στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στην Αθήνα, οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ και την ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, όπου δεκάδες επαγγελματικά σωματεία διαδήλωσαν με παλμό, διαλύθηκαν άτακτα όταν ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα, άγνωστοι χτύπησαν δημοσιογράφο στην οδό Πατησίων.

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και στο βίντεο αυτή την ώρα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου βρίσκονται μπροστά από τη βουλή, ενώ όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ η ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ φτάνει μέχρι την Ομόνοια. 

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:

Αστυνομικοί κατέβασαν πανό των αγροτών από την είσοδο της Ακρόπολης

Αγρότες ανήρτησαν πανό στην είσοδο που οδηγεί στον βράχο της Ακρόπολης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν άμεσα αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν και κατέβασαν το πανό.

Έβαλαν γραβάτα στην… ντουντούκα

Η φαντασία των διαδηλωτών στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, είναι εμφανής, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει τις ντουντούκες να φοράνε… γραβάτες!

 

Το “κίνημα της γραβάτας” συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι καθαρίστριες στην πορεία προς τη Βουλή

«Ούτε βήμα πίσω» αναφέρει το πανό των απλήρωτων καθαριστριών που βρίσκονται επί της Σταδίου.

Ο διαδηλωτής με την κόκκινη σημαία που έκλεψε την παράσταση

Από τους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον του ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας, την «αράσταση έκλεψε», ένας διαδηλωτής με την κόκκινη σημαία του, μπροστά στη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη είχαν παλμό αλλά και ένταση. Χαρακτηριστική στιγμή, με τον αγρότη ο οποίος προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Λίγο αργότερα, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλλε στην ειρηνική πορεία και ξέσπασε ένταση.

 

Το φέρετρο των αγροτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο

Οι αγρότες του Ηρακλείου που διαδηλώνουν σήμερα, έφτασαν νωρίτερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και κατέβασαν ένα φέρετρο, περνώντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο ένα μήνυμα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Δείτε το βίντεο από το cretalive.gr.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και εργαζομένων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη.

 

Στα Τρίκαλα τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Trikalavoice.gr τα μπλόκα των απεργών ενώθηκαν σχηματίζοντας μια λαοθάλασσα περιμετρικά σε όλο το κέντρο της πόλης. Μαζί τους και οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, επαγγελματίες οδηγοί με φορτηγά και ασθενοφόρα.

Στα Χανιά σύμφωνα με το flashnews.gr περίπου 40 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έκαναν απόβαση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων κλείνοντας την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι και φορείς κατέκλυσαν την πλατεία. 

Στη Λαμία σύμφωνα με το Lamiareport.gr έκλεισαν ακόμα και οι καφετέριες στο κέντρο της πόλης ενώ τα τρακτέρ έφτασαν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Συνταξιούχοι, αγρότες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, ενώθηκαν σε κοινή πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και στο κέντρο των Ιωαννίνων σύμφωνα με το ipeirotika.gr. Στους δρόμους βρίσκονται και τρακτέρ από την πλευρά των αγροτών.

Μεγαλειώδεις οι συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη. Eργαζόμενοι και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και αγρότες συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά λύκεια της πόλης, στην πλατεία Σαπφούς και το ΙΚΑ. Σύμφωνα με το lesvospost.gr αγρότες έριξαν γάλα στην είσοδο σούπερ μάρκετ.

Μαζική η κινητοποίηση από τους κοινωνικούς φορείς στη Ρόδο ενώ πάνω από 180 φορτηγά έχουν κλείσει την πόλη. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr ενώ η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Ρόδου, αγρότες έχουν κλείσει τον δρόμο στο ύψος της Καλάθου, με αποτέλεσμα να έχει «κοπεί» στα δύο το νησί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης προς την Νότια Ρόδο.

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Διαβάστε επίσης:

“Μάχη” κοντά στην Ομόνοια – ΦΩΤΟ

Νέες ΦΩΤΟ από τα επεισόδια στο Σύνταγμα – ΤΩΡΑ

Ένταση και μολότοφ στην πλατεία Συντάγματος – ΒΙΝΤΕΟ

Η πορεία των αντιεξουσιαστών πριν από τα επεισόδια – ΒΙΝΤΕΟ

Τα συνθήματα των καθαριστριών στην πορεία προς την Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ από τα επεισόδια στο Σύνταγμα – ΤΩΡΑ

Μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα – ΤΩΡΑ

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και μεταλλωρύχων στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το “Μεγάλη Βρεταννία” – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ