Δίκη Κατσούλη – Στεφανάκης και Γκαβέλας: Στοχοποιούν την οικογένεια του θύματος

Στα χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, αναφέρθηκαν με δήλωση τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας.

Ολόκληρη η δήλωση τους:

«Στη δίκη αυτή το θύμα είναι ένα. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να στοχοποιηθεί η οικογένεια Κατσούλη και πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος με δικονομικά πυροτεχνήματα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αντιλαμβάνεται πλέον και ο φανατικότερος υπερασπιστής των κατηγορουμένων, αν υπάρχει τέτοιος, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις αναμφισβήτητες και έγκυρες αναγνωρίσεις των δραστών- κατηγορουμένων από αυτόπτες μάρτυρες και παθόντες.

Ενοχλητική επίσης είναι η μονοτονία των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης που όλοι στρατευμένα έρχονται στο ακροατήριο έχοντας συγκεκριμένη σκοπιμότητα και στόχευση, αλλά “δεν είδαν και δεν άκουσαν” κάτι συγκεκριμένο για τη δολοφονία.

Ειδικότερα, δε, σ’ ότι αφορά τη χθεσινή κατάθεση μάρτυρα με ιδιότητα δικηγόρου- παράγοντα Ηροδότου (Νέων) μοντέρ και ερασιτέχνη καμεραμάν αισθανόμαστε βαθύτατη θλίψη για το γεγονός ότι στράφηκε κατά του αδελφού του θύματος, χωρίς να συναισθάνεται ούτε τα κενά της καταθέσεως του, ούτε και την αβάσταχτη απώλεια του Κώστα Κατσούλη για την οικογένεια του και για την μεγαλύτερη οικογένεια  αγνών φίλων του ποδοσφαίρου. Οφείλουμε να σχολιάσουμε αυτό που υπήρξε απορία όλων των παραγόντων της δίκης, ότι δηλαδή επέλεξε να κλείσει την κάμερα όταν άρχισαν τα επεισόδια, μολονότι βρισκόταν σε σημείο που είχε απόλυτη οπτική επαφή με τη δολοφονική επίθεση και τους δράστες.

Θα ανέμενε κάποιος από έναν επιστήμονα, πέραν του να χαρακτηρίσει “αντρούκλα” έναν εκ των κατηγορουμένων, να είχε και ως αυτόπτης μάρτυρας να εισφέρει στ’ αλήθεια κάτι ουσιαστικό για το έγκλημα αυτό.»

Διαβάστε επίσης:

Αναστάτωση και διακοπή στη δίκη για την υπόθεση Κατσούλη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ