Απεργιακό μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα, μία από το ΠΑΜΕ και μία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρίσκεται έξω από τη Βουλή. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) που θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Στην Αθήνα έρχονται και οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00.

Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό (δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθόλη τη διάρκεια της μέρας)

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Ακυρώσεις πτήσεων

Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.

Αναλυτικότερα ακυρώνονται οι εξής πτήσεις: ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα, OA 040 Αθήνα – Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα, ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος – Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα.

Κλειστά τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Επίσης απέχουν από την εργασία τους οι δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης.

Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Βορείου Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

 

Η στιγμή της έντασης στη Θεσσαλονίκη

Δείτε καρέ καρέ την ένταση που επικράτησε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν στην πορεία και τις αποδοκιμασίες από τους διαδηλωτές που τους ζητούσαν να βγάλουν τις κουκούλες. 

 

Δείτε το βίντεο από ΣΚΑΪ

Άγνωστοι χτύπησαν δημοσιογράφο στην Πατησίων

Ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην οδό Πατησίων.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Πέρρο, δημοσιογράφο που καλύπτει αστυνομικό ρεπορτάζ για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Άγνωστοι, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές.

Συνάδελφοι που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Ένας τραυματίας

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν στην πορεία που βρισκόταν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, τα σωματεία των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην πορεία, αποδοκίμασαν τους κουκουλοφόρους με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροένταση. Οι κουκουλοφόροι με ρόπαλα επιχείρησαν να χτυπήσουν κάποιους από τους διαδηλωτές  και τελικά τραυματίστηκε ένας άνθρωπος από τα σωματεία των επαγγελματιών. Ωστόσο αμέσως μετά ηρέμησαν τα πράγματα και δεν ακολούθησαν περαιτέρω επεισόδια. 

 

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ

Το ΕΠΑΜ στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού.

Δείτε τη φωτογραφία:

Το φέρετρο των αγροτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο

Οι αγρότες του Ηρακλείου που διαδηλώνουν σήμερα, έφτασαν νωρίτερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και κατέβασαν ένα φέρετρο, περνώντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο ένα μήνυμα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Δείτε το βίντεο από το cretalive.gr.

Αστυνομικοί κατέβασαν πανό των αγροτών από την είσοδο της Ακρόπολης

Αγρότες ανήρτησαν πανό στην είσοδο που οδηγεί στον βράχο της Ακρόπολης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν άμεσα αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν και κατέβασαν το πανό.

Πανό από τις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού

Δείτε ορισμένα πανό από τις συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων τουασφαλιστικού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επί της Σταδίου

Στη Σταδίου βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Το εντυπωσιακό πανό που έκλεψε την παράσταση

Έτοιμο είναι το πανό που έφτιαχναν πριν από λίγη ώρα οι διαδηλωτές στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο «στολίζεται» από τρακτέρ, γραβάτες και εσώρουχα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το πανό γράφει: «όποιος μας κοροϊδεύει πέφτει». 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το εντυπωσιακό πανό που έκλεψε την παράσταση - ΦΩΤΟ

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ έξω από τη βουλή

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τοασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και στο βίντεο αυτή την ώρα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου βρίσκονται μπροστά από τη βουλή, ενώ όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ η ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ φτάνει μέχρι την Ομόνοια. 

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ

Οι καθαρίστριες στην πορεία προς τη Βουλή

«Ούτε βήμα πίσω» αναφέρει το πανό των απλήρωτων καθαριστριών που βρίσκονται επί της Σταδίου.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις ο Παναγόπουλος

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Δείτε τις φωτογραφίες

Ο Λαφαζάνης στις συγκεντρώσεις

Στην οδό Σταδίου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας,Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο διαδηλωτής με την κόκκινη σημαία που έκλεψε την παράσταση

Από τους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον του ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας, την «αράσταση έκλεψε», ένας διαδηλωτής με την κόκκινη σημαία του, μπροστά στη Βουλή.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Πήγε να μπει με το αγροτικό στο υπ. Μακεδονίας – Θράκης

Ένταση στη συγκέντρωση που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη. Ένας αγρότης “κόλλησε” με το αγροτικό του αυτοκίνητο στην κλειστή πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ

 

Ετοιμάζουν πανό με γραβάτες και τρακτέρ

Με κάθε ευφάνταστο τρόπο θέλουν να εκφράσουν οι διαδηλωτές την δυσαρέσκειατους προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στην πλατεία Κλαυθμώνος οι διαδηλωτές ετοιμάζουν ένα πανό με γραβάτες και τρακτέρ. 

 

Νέες ΦΩΤΟ από το ΠΑΜΕ στη Βουλή

Δείτε νέες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ στη Βουλή

Στη Βουλή έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ.

Κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Τα μέτρα ασφαλείας για τις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ έχει δημιουργηθεί λίγο πιο πάνω από τα λουλουδάδικα στη Βουλή.

Δείτε την φωτογραφία:

 

Βίντεο από την πορεία του ΠΑΜΕ με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ