Ιερώνυμος: Να δώσουμε πίστη και δύναμη στα παιδιά

«Στα παιδιά πρέπει να δώσουμε το ουσιαστικότερο από την ψυχή μας, την πίστη και τη δύναμη και εύχομαι να είναι διάχυτος ο καρπός στη νεολαία και να χαιρόμαστε για τα παιδιά μας», τόνισε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής για τους ιερείς που υπηρετούν σε αυτόν τον τομέα.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η νεότητα είναι το σπουδαιότερο και το πιο δύσκολο έργο σε κάθε ενορία, το οποίο «θέλει διαδοχή προσώπων και αυτό είναι το δυσκολότερο σημείο του». Οι νέοι, είπε, θέλουν στην πλειονότητά τους να έρχονται στην Εκκλησία, αλλά δεν έχουμε πάντα τα στελέχη που μπορούν να διακονούν τη νεότητα και εξέφρασε τη χαρά του για την ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι περισσότερες ενορίες στους νέους, «γιατί αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά αφενός μπορούν να επιλέξουν και αφετέρου να έχουν διέξοδο στην καθημερινότητά τους», κατέληξε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το Γραφείο Νεότητας παρέθεσαν ευχαριστήριο γεύμα στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης για τους ιερείς οι οποίοι εργάζονται για τους νέους που προσέρχονται στην Εκκλησία και εκτός από τη λειτουργική ζωή θέλουν να συμμετέχουν και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις ενορίες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας π. Συμεών Βενετσάνος ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στους τομείς των δραστηριοτήτων που λειτουργούν στις ενορίες και αφορούν στους νέους. Έκανε λόγο για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά καιρούς για την επιμόρφωση των στελεχών, για την παιδική και νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής, αλλά και για τις κατασκηνώσεις του Αυλώνα Αττικής, με την επισήμανση ότι «κανείς δεν περισσεύει και όλοι έχουν θέση στη διακονία της Εκκλησίας».

Ευχάριστη νότα προσέδωσε η ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Αρχιεπισκοπής με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Γεώργιος Δεμελής μίλησε για τη λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Ιερώνυμου-Γεννηματά – ΦΩΤΟ

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το σύμφωνο συμβίωσης – ΒΙΝΤΕΟ

Ιερώνυμος: Υπάρχει δυνατότητα, ελπίδα, αισιοδοξία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ