Κλειστό επ’ αόριστον το Τελωνείο Κήπων

Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, εμμένοντας στο αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό .

Από τις 11 το πρωί διεκόπη επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Παράλληλα, λόγω της γνωστοποίησης  του αποκλεισμού της κυκλοφορίας στην περιοχή,  οι αρχές της Τουρκίας σταματούν τα συγκεκριμένα επαγγελματικά οχήματα εντός του τουρκικού εδάφους προκειμένου να μη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

 Όσον αφορά στα φορτηγά που τελικώς θα παραμείνουν καθηλωμένα στους Κήπους εξαιτίας των κινητοποιήσεων οι αγρότες μερίμνησαν να υπάρχει φαγητό και νερό για τους «εγκλωβισμένους» οδηγούς.

Στον βόρειο Έβρο στον κόμβο Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας (γέφυρα) καθώς και στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) τα συγκεντρωμένα αγροτικά μηχανήματα διακόπτουν και σήμερα την κυκλοφορία των οχημάτων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης όσο και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Διδυμοτείχου Βασίλης Καμπρούδης, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισαν ότι σχεδιάζουν τον επ’ αορίστου αποκλεισμό εντός των επόμενων ημερών των δύο κόμβων Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου.

Ειδικότερα ο κ. Καμπρούδης ανέφερε πως σταδιακά θα αυξάνονται οι ώρες αποκλεισμού με τελικό στόχο την επ’ αόριστον διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, συνεκτιμώντας ωστόσο τις εξελίξεις των δράσεων στους Κήπους, καθώς κλείνοντας το νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου ουσιαστικά αποκόπτεται η οδική σύνδεση Ελλάδας -Τουρκίας.

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Γκλέτσος και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Στερεάς στο πλευρό των αγροτών – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ