Αυτά είπε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Ο 33χρονος Αλβανός συζυγοκτόνος της Ορμύλιας Χαλκιδικής ζήτησε συγγνώμη από τα δύο του παιδιά, την οικογένεια της πρώην συζύγου του, αλλά και την ελληνική αστυνομία, σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου κι αφότου γνωστοποιήθηκε η απόφαση της προσωρινής του κράτησης.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει με τους ισχυρισμούς του ανακριτή και εισαγγελέα, που ομοφώνως του «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Νωρίτερα, ο φερόμενος ως δράστης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στον ανακριτή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα μ’ αυτό, ο 33χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι, ανήμερα των Θεοφανίων, την 41χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια άρπαξε το 4χρονο παιδί τους, με το οποίο περιπλανιόταν επί 18 ημέρες, σε μία προσπάθεια να διαφύγει τη σύλληψή του, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή του ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ στην επίμονη ερώτηση του ανακριτή γιατί σκότωσε τη γυναίκα του, είπε ότι ήταν θολωμένος. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τον τρόπο δολοφονίας, επικαλέστηκε κενά μνήμης.

«Δεν είχα δει τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό της ζήτησα να πάρω τον μικρό μας γιο για δύο μέρες ενόψει των Θεοφανίων, πράγμα με το οποίο εκείνη συμφώνησε. Την ημέρα των Φώτων -όμως- κι ενώ το παιδί ήταν μόλις μία μέρα μαζί μου, τον πήρε πάλι επειδή, όπως είπε, ήταν του Σταυρού. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας επικοινωνήσαμε για να πάρω πάλι το παιδί. Τότε εκείνη μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώ τα παιδιά κι ότι πήρε τους καλύτερους δικηγόρους. Θόλωσα, το μυαλό μου έπαθε εμπλοκή. Πήγα σπίτι, αλλά από ‘κεί και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», απάντησε.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι. «Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι του δικύκλου. Είδα στα χέρια μου αίματα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι υγιής, έψαξα το παιδί, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί, όχι όμως ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», σημείωσε.

Για το διάστημα των 18 ημερών που ήταν φυγάς και την κινητοποίηση των αρχών, ο 33χρονος ανέφερε πως  θεωρούσε ότι η αστυνομία τον κυνηγάει επειδή άρπαξε τον 4χρονο. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έκανα κάτι κακό. Σκέφτηκα να πάω σε κάποιο αστυνομικό τμήμα να παραδώσω το παιδί. Δεν το έκανα όμως επειδή πίστευα ότι θα με κακοποιούσαν κατά τη σύλληψη και δεν ήθελα να αποτυπωθεί αυτήν η εικόνα στη μνήμη του παιδιού».

Ο 33χρονος θα μεταφερθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη του.

Πηγή: AMΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ