Στους δρόμους οι αγρότες στην Αργολίδα – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

Οι αγρότες στις 12 περίπου το μεσημέρι μπήκαν με δύναμη διακοσίων περίπου τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από το μπλόκο του Κουτσοποδίου στην πόλη του Άργους και μέσω των κεντρικών οδών έφτασαν στην πλατεία, όπου για λίγο στάθμευσαν και από μικροφώνου εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να γίνουν γνωστά στους πολίτες.

Ακολούθως κατευθύνθηκαν στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όπου σήμερα υπολειτουργούσε, αφού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην συνέχεια βγήκαν από την πόλη, έχοντας όμως προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη.

Στην συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, έφτασαν στην πλατεία Δικαστηρίων και από εκεί κατευθύνθηκαν στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής των αγροτών της Αργολίδας, Δημήτρης Δήμας, σημείωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «αγωνιζόμαστε για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ασφαλιστικό που είναι σκέτη φορολογία κι αν ισχύσει, εμείς για να πληρώσουμε τον ΟΓΑ και τους φόρους θα πρέπει να δανειστούμε» και πρόσθεσε ότι, «θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση».

Οι αγρότες ολοκληρώνοντας την παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου και ο κ. Δήμας κάλεσε να τους ενισχύσουν στο μπλόκο και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις της Αργολίδας που θίγονται από το ασφαλιστικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Κτηνοτρόφοι έδεσαν κατσίκες στο κτίριο της Περιφέρειας στη Χίο – ΦΩΤΟ

Αν σκοπεύετε να κινηθείτε στο εθνικό δίκτυο σας ενδιαφέρει- Τα μπλόκα που “έκλεισαν”

Έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι οι αγρότες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ