Στους 7 οι νεκροί στην Κω – Νεκρά δύο παιδιά

Επτά είναι οι νεκροί από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε  2,5 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω. Ανάμεσά τους δύο παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ενώ διασώθηκαν ένας άντρας και μία γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η βύθιση της λέμβου που μετέφερε τους 9 μετανάστες και πρόσφυγες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) και δύο να διασωθούν (ένας άνδρας και μία γυναίκα).

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σήμερα το πρωί στις ακτές της Κω εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, οι σοροί των δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού), τριών ανδρών και μίας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα.

Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήθηκε στους έξι ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο της Κω

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ