“Ίδιος” με τον Σάββα Ξηρό ο πρωταγωνιστής της παράστασης στο Εθνικό – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τους Δίκαιους του Αλμπέρ Καμύ, πρακτικά της δίκης της 17 Νοέμβρη, το βιβλίο του Σάββα Ξηρού «Η μέρα εκείνη..», καθώς και λογοτεχνικά, ιστορικά και δημοσιογραφικά κείμενα, η Πηγή Δημητρακοπούλου με την ομάδα της επιχειρούν τη σύνθεση ενός νέου έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων, τη δικαιοσύνη και την τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, αναφέρει στην επίσημη σελίδα του στο διαδίκτυο το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση «Ισορροπία του Nash» της Πηγής Δημητρακοπούλου στην Πειραματική Σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοιότητα του πρωταγωνιστή, Σήφη Πολυζωίδη που ενσαρκώνει τον ρόλο, με τον Σάββα Ξηρό είναι εκπληκτική.

«Ισορροπία του Nash: Ο όρος είναι δανεισμένος από τη Θεωρία των Παιγνίων. Αποτελεί ένα συνδυασμό στρατηγικών μεταξύ δύο αντίπαλων παικτών, του καθενός από τους οποίους η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη απόκριση σε εκείνη του άλλου», επεξηγεί η ιστοσελίδα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την παράσταση που έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 2016 και ρίχνει αυλαία, σύμφωνα με το Εθνικό Θέατρο, στις 31 Ιανουαρίου 2016.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία Πηγή Δημητρακοπούλου

Σκηνικά: Κώστας Παππάς

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική: Πλάτωνας Τσαμαδός

Φωτισμοί: Κώστας Σταμούλης, Βασίλης Κλωτσοτήρας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Σταματοπούλου

Κινησιολογία: Βαγγέλης Πιτσιλός

Βοηθός σκηνογράφου: Αλέξανδρος Πολίτης

Βοηθός ενδυματολόγου: Ελένη Συγγούνη

Θεατρολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά

Διανομή:

Ελισσαίος Βλάχος

Αγγελική Μαρίνου

Νίκος Ντάλλας

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Σήφης Πολυζωίδης

Διαβάστε επίσης:

Ο Δένδιας για την παράσταση στο Εθνικό που βασίζεται στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ