Νέα διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με 41 νεκρούς – ΦΩΤΟ

Η τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες φαίνεται πως δεν έχει τέλος.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 34 σοροί μεταναστών και προσφύγων, εκ των οποίων έντεκα παιδιά, έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από το  Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους. Το σκάφος βυθίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν σ’ αυτό.

Να σημειωθεί, πως μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 16 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά.

Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού διεσώθησαν 26 άτομα από το ναυάγιο, τα οποία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ναυαγών, ενώ για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκαν, από την πρώτη στιγμή, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας.

Νωρίτερα, ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε. Από το ναυάγιο 6 παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.

 

Δείτε τις φώτο εδώ:

Πηγή φωτό: kalymnos-news.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τους 34 έφτασαν οι νεκροί στο ναυάγιο της Καλολίμνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ