• Ενισχύονται τα μπλόκα της Πελοποννήσου - Δεύτερο μπλόκο στη Λακωνία

  10:40 πμ, Πέμπτη 21 Ιάν 2016 10:40 πμ, Πέμπτη 21 Ιάν 2016

  Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας οι αγρότες της Πελοποννήσου, και σήμερα, από νωρίς το πρωί, ενισχύονται με τρακτέρ χωρίς καμπίνα, τα οποία χθες δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο λόγω της βροχόπτωσης.

  Στη Λακωνία έχει ξεκινήσει η μετακίνηση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Μάνης προς την περιοχή της Λίμνης, λίγο έξω από το χωριό Αιγιές, προκειμένου να στήσουν δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.

  Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα το πρωί, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κίνηση των τρακτέρ προς το σημείο του μπλόκου γίνονται εργασίες διευθέτησης του χώρου στην περιοχή της Λίμνης για να τα υποδεχτούν.

  «Θα μείνουμε στο μπλόκο και δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε την εθνική οδό προς το παρόν, γιατί δεν στοχεύουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους επαγγελματίες. Μήνυμα στην κυβέρνηση και έξω θέλουμε να στείλουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε τον αφανισμό μας και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.

  Εν τω μεταξύ, στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν και οι αγρότες της Κορινθίας, με μπλόκο που θα δημιουργήσουν πλησίον του νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κόρινθο.

  Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκιωνίων, Παναγιώτης Φιακάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, στο δημαρχείο Κιάτου, όπου συζήτησαν για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν χαλαζοπτώσεις και τους ενημέρωσε ότι με μεγάλη πίεση μπορεί να δοθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

  Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι σύντομα θα βγει πρόγραμμα χρηματοδότησης για τοποθέτηση αντιχαλαζικών δικτύων με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να ενταχθούν αγρότες και να προφυλάξουν την παραγωγή τους.

  Αναφορικά με την κινητοποιήσεις, ο κ. Φιακάς ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενημέρωση των αγροτών στα ορεινά χωριά. Προχθές, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, στο Κιάτο, και χθες βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στο Ζευγολατιό, αποφασίστηκε να βγουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

  Αύριο, από τις 10:00, θα δημιουργήσουν μπλόκο πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου Κορίνθου, στην παλιά Σωληνουργία, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

  Διαβάστε επίσης:

  Στους δρόμους οι αγρότες - Όλα τα μπλόκα - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα