Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών σε όλη την Ελλάδα – Δείτε τον χάρτη – ΒΙΝΤΕΟ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους σήμερα, Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Αγρότες, από τη Βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη, συγκεντρώνονται με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, ενώ νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της Αστυνομίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, πριν την έναρξη της σύσκεψης φορέων των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου, οπότε εγκαινιάζεται η Agrotica, και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο οι αγρότες στον κόμβο Νησελίου

Περισσότερα από 600 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στον Κόμβο Νησελίου στο μπλόκο της Ημαθίας. Οι αγρότες πριν από λίγο έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο. 

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Έκλεισε ο δρόμος στην Αλεξάνδρεια προς Θεσσαλονίκη

Αγρότες της Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Αλεξάνδρειας. 

Εγκλωβισμένος στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκλωβισμένος παραμένει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλουστο κεντρικό κτίριο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, όπως μετέδωσε ο διευθυντής του thrakitoday.gr, Bαγγέλης Βασιλειάδης στον Real Fm 97,8.

Περισσότεροι από 2.000 αγρότες έχουν περικυκλώσει το σημείο με αποτέλεσμα ο κ. Αποστόλου να μην μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να συνεχίσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Επ’ αόριστον κλειστός ο κόμβος Κερδυλλίων – Τι γίνεται στα υπόλοιπα μπλόκα

Με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ’ αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχηματίζουν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας παραμένει ανοιχτή, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Εξάλλου, σε κλείσιμο της διασταύρωσης Κοκκινογείων, προς την Εξοχή, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστο Γκόντια να δίνει το σήμα στους περισσότερους από 500 οδηγούς τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι με 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενισχύοντας έτσι την κινητοποίηση των αλιέων που έδεσαν από νωρίς το πρωί τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο.

Αργότερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα κατευθυνθούν στα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα εγκατασταθούν μόνιμα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγροσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα να υπερβαίνουν τα 1.200, και όπως μας τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, «αύριο ξεκινάμε προειδοποιητικά κλεισίματα, και αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσύρουν το έκτρωμα που λέγεται ασφαλιστικό και φορολογικό, τότε θα κλείσουμε για όσο χρειαστεί».

Ο ίδιος, μιλώντας και στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα χωρίς ασφαλιστικό οργανισμό για τους αγρότες», ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρουν κομματική ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο παπάς όταν πάει στα σπίτια των χωριών, δεν επιλέγει τους χωριανούς που θα ευλογήσει».

Επίσης μπλόκα στήνονται σε Χαλκηδόνα, Νησέλι Αλεξάνδρειας και στην είσοδο του νομού Κιλκίς, ενώ «αν όχι αργότερα, σίγουρα αύριο», αγρότες-κτηνοτρόφοι θα παραταχθούν στον κόμβο της Κουλούρας και στο Μαυροβούνι Πέλλας.

Κλείνουν την Εγνατία στον κόμβο Κερδυλλίων οι αγρότες – ΦΩΤΟ

Κλείνουν την Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων οι αγρότες στις Σέρρες. Οι αγρότες αφού στάθμευσαν τα τρακτέρ τους, κατέβηκαν στο οδόστρωμα για να κλείσουν την κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: seleo.gr

 

Τα τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό στην Άρτα

Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως υποστηρίζουν, το προωθούμενο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και πιστεύουν ότι με τον αγώνα τους δεν θα περάσει.

Δείτε στον χάρτη τα σημεία στα οποία έχουν συγκεντρωθεί στη Βόρεια Ελλάδα:

Πηγή: seleo.gr

Στην προσυγκέντρωση των αγροτοκτηνοτρόφων ο Λαφαζάνης – ΦΩΤΟ

Στην προσυγκέντρωση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, στα Ιωάννινα, βρέθηκε, στις 10:30, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και δήλωσε ότι μαζί με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες, «θα μπλοκάρουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνομίλησε με αγροτοκτηνοτρόφους κατά την επίσκεψή του στο σημείο προσυγκέντρωσης στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

“Δεν αποκλείεται να κλείσουμε δρόμους”, λένε οι αγρότες

Στους δρόμους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους βρίσκονται από νωρίς οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι κατευθύνονται σε διάφορα κομβικά σημεία επί της Εθνικής και της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ, είναι αποφασισμένοι να «πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσης για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό».

«Δεν έχουμε οριστικοποιήσει αν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του οδοστρώματος συμβολικά ή οριστικά», υπογράμμισε ο συντονιστικής του μπλόκου, Χρήστο Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην περιοχή της Δράμας.

Στην Ημαθία, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πρωτοβουλίας Αγροτών, αλλά και άλλων ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων, στήνουν το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ αυτό στο Νησέλι Αλεξάνδρειας ενισχύεται διαρκώς.

Όπως σημείωσαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης  και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσαλάς «θα μείνουμε στα μπλόκα για όσο χρειαστεί και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς δρόμων». 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν, ήδη, εισέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιαννιτσά Πέλλας, στον κόμβο Μαυροβουνίου και τον κόμβο Νησελίου, την Πιερία, αλλά και τον νομό Χαλκιδικής, ενώ αυτοί της ανατολικής Θεσσαλονίκης τηρούν στάση αναμονής, έχοντας, ωστόσο, προλειάνει το έδαφος, όπως δήλωσε ο αγροσυνδικαλιστής, Αργύρης Μαρίσιος. Δυτικά της Θεσσαλονίκης, έχει στηθεί το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, το οποίο ενισχύεται διαρκώς.

Με 50 οχήματα μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες

Αυτή την ώρα περίπου 50 οχήματα αγροτών με μαύρες σημαίες μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά από μια πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στα Μάλγαρα.

Οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι της πόλης όπου θα ενωθούν με άλλους αγρότες και αλιείς που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

Πηγή: press724.gr

Με κλείσιμο του Προμαχώνα προειδοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Στάση αναμονής τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και δεν αποκλείουν το κλείσιμο, εφόσον «αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιηθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδα», όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός.

«Από αύριο ξεκινάμε κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό» ανέφερε ο ίδιος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «αν δεν το πάρουν πίσω -το σχέδιο για το ασφαλιστικό- από το Σάββατο προχωράμε σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου».

Περισσότερα από 300 τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της, όπου έχουν δεμένα τα καΐκια τους αλιείς του νομού, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης.

Όπως είπε ο ίδιος, αγρότες και κτηνοτρόφοι -από τις περιοχές Χαλάστρα, Μάλγαρα, Κύμινα, Σίνδο, Βραχιά και Βαλθαμά- κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, με στόχο «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό».

Αργότερα σήμερα, τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν για τα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα στηθεί μπλόκο «που θα παραμείνει στη θέση του επ’ αόριστον» επισήμανε ο κ. Αλαμπάνης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη

Επίσημη ανακοίνωση σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, από τις 12 το μεσημέρι, επί της ΠΑΘΕ λόγω της μετακίνησης των τρακτέρ προς τα Τέμπη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ξεκίνησε σταδιακά η μετακίνηση γεωργικών μηχανημάτων προς τα Τέμπη, όπου ήδη βρίσκονται περί τα 20 τρακτέρ που έφθασαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

1. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται:

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρό Ελευθεροχώρι και από εκεί, είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και θα εισέρχονται στην ΠΑΘ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, είτε μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

– Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

-Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

-Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο, και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, όποτε θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

-Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

-Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

3. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

· Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και

· Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στον σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.

Ήδη από την Παρασκευή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Οι προσκείμενοι στην Πρωτοβουλία Αγροτών, η οποία αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, συνεδριάζει το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την κινητοποίηση.

Αυγά, χημικά και ξύλο στη συγκέντρωση των αγροτών στην Κομοτηνή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή πριν τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μεταξύ φορέων των αγροτών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή προκειμένου να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ένας νεαρός αγρότης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο κέντρο της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αγρότες είχαν αποφασίσει ότι δεν θα συμμετείχαν στο διάλογο και επέμεναν να δουν τον υπουργό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, έπεσαν και χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το xanthinea, o υπουργός άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή.

Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε, αντίθετα, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί. Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες.

Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο.

Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αυγά και καφέδες.

Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο, οι αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκε η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης του με τους αγρότες, που είναι σε εξέλιξη.

Δείτε τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας, πριν την έναρξη της σύσκεψης φορέων των αγροτών με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Πηγή βίντεο: xronos.gr

Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι της Νάξου – Έριξαν γάλα στο δρόμο

Το λιμάνι της Νάξου έχουν αποκλείσει εδώ και λίγη ώρα οι αγρότες του νησιού, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους στο ασφαλιστικό  και φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα του Star, οι αγρότες διαμαρτύρονται για το 23% στο ΦΠΑ, τον τριπλασιασμό στις εισφορές τους, ενώ σε μία προσπάθεια να δείξουν την απόγνωση τους έχυσαν γάλα μπροστά από το λιμάνι της Νάξου. 

Δείτε το βίντεο από το Star:

 

Διαβάστε επίσης:

Ο χάρτης με τα σημεία συγκέντρωσης των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα

Τα τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό στην Άρτα

Δεν αποκλείεται να κλείσουμε δρόμους λένε οι αγρότες

Με 50 οχήματα μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Προς τα Τέμπη κατευθύνονται οι αγρότες – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Γκλέτσος οδηγεί… τρακτέρ στη συγκέντρωση των αγροτών στη Στυλίδα – ΦΩΤΟ

Με… τρακτέρ στα γραφεία του ΟΓΑ οι αγρότες στο Ηράκλειο – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ