Δεν αποκλείεται να κλείσουμε δρόμους λένε οι αγρότες

Στους δρόμους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους βρίσκονται από νωρίς οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι κατευθύνονται σε διάφορα κομβικά σημεία επί της Εθνικής και της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ είναι αποφασισμένοι να «πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσης για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό».

«Δεν έχουμε οριστικοποιήσει αν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του οδοστρώματος συμβολικά ή οριστικά» υπογράμμισε ο συντονιστικής του μπλόκου, Χρήστο Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην περιοχή της Δράμας.

Στην Ημαθία, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πρωτοβουλίας Αγροτών, αλλά και άλλων ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων, στήνουν το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ αυτό στο Νισέλη Αλεξάνδρειας ενισχύεται διαρκώς. Όπως σημείωσαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης  και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσαλάς «θα μείνουμε στα μπλόκα για όσο χρειαστεί και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς δρόμων». 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν, ήδη, εισέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιαννιτσά Πέλλας, στον κόμβο Μαυροβουνίου και τον κόμβο Νισελίου, την Πιερία, αλλά και τον νομό Χαλκιδικής, ενώ αυτοί της ανατολικής Θεσσαλονίκης τηρούν στάση αναμονής, έχοντας, ωστόσο, προλειάνει το έδαφος, όπως δήλωσε ο αγροσυνδικαλιστής, Αργύρης Μαρίσιος. Δυτικά της Θεσσαλονίκης, έχει στηθεί το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, το οποίο ενισχύεται διαρκώς.

Διαβάστε επίσης:

Με 50 οχήματα μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γκλέτσος οδηγεί… τρακτέρ στη συγκέντρωση των αγροτών στη Στυλίδα – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ