Συσσίτια από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε 2.500 μαθητές – ΒΙΝΤΕΟ

2500 χιλιάδες μαθητές από σχολεία της Στερεάς Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν υγιεινά γεύματα, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Το έργο που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis με τη στήριξη του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» και ψηφίστηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία.

Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα στην “Κοινωνία Ώρα mega”: «2.500 παιδιά θα έχουν γεύματα στα σχολεία. 2.500 παιδιά θα έχουν υγιεινά γεύματα, γιατί αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ξέρετε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πάρα πολλά».

«Είναι ένα πλήρες γεύμα», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, το οποίο έχουν διαμορφώσει επιστήμονες και διατροφολόγοι για να έχει όλη τη θρεπτική αξία που χρειάζεται και να εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών».

Διαβάστε επίσης:

Στην πλ. Κοτζιά συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ