Άκαρπη η τριμερής συνάντηση για τη Softex – ΒΙΝΤΕΟ

Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας  προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εργοδοσία ήρθε με τους δικηγόρους της και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το λουκέτο αφού τα χρήματα που έχουν πάρει από τις ασφαλιστικές εταιρείς δεν επαρκούν για καλύψουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Όπως είπαν θα δώσουν την αποζημίωση και κάτι παραπάνω στους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

Το υπουργείο διεμήνυσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην κλείσει το εργοστάσιο, ενώ οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους. 

“Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν κουβεντιάζουμε τίποτα άλλο πέρα παό την επαναλειτουργία του εργοστασίου” δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίγιαννης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της softex.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας,  “η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την  απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην  αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα  ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά”.

“Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

 Το Υπουργείο, τέλος, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

   

 

Διαβάστε επίσης

“Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι κλείνει η Softex” καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ στο enikos.gr για το κλείσιμο της Softex

Έκλεισε η Softex – Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ