Γιατί ο Άνθιμος προτείνει… δημοψήφισμα

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος για τη Ροτόντα, σχολιάζοντας το αίτημα ορισμένων ζητούν να μην τοποθετηθεί ο Σταυρός στον τρούλο.Μάλιστα δεν δίστασε να προτείνει ακόμη και… δημοψήφισμα. 

«Αυτό το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα χωρίς να το περιμένουμε. Πριν από 20 χρόνια έγινε μια γραπτή συμφωνία, δεχθήκαμε το συμβιβασμό και καλώς πράξαμε. Θα γίνετε Λειτουργία όταν η Μητρόπολη θα το επιθυμεί και όσοι θέλουν να κάνουν κάποια εκδήλωση θα υπογράφει και η Μητρόπολη. Κι εγώ προσωπικά έχω υπογράψει τέτοια αιτήματα. Ερχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε Σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον…

Εμένα, ο δήμαρχος (σ.σ.Γιάννης Μπουτάρης), που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο Σταυρός. Εχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο Σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα. Ηρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Πολιτισμού. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο…», είπε στο κήρυγμά του το πρωί της Κυριακής.

Πηγή:agioritikovima.gr

 

Διαβάστε επίσης

Η Εκκλησία αρνείται αλλαγές στα Θρησκευτικά

Άνθιμος: Αν θέλουν καυγάδες.. είμαι έτοιμος – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ