Προσκρούσεις σκαφών σε λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χτες στα λιμάνια της χώρας προκάλεσαν προσκρούσεις σκαφών, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, σε σκάφος που ήταν δεμένο στο λιμάνι των Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του με αποτέλεσμα την συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμάνι. Στελέχη του λιμενικού και της ακτοφυλακής που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν  ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στο λιμάνι ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο λιμάνι του Περάματος δύο σκάφη που ήταν δεμένα, προσέκρουσαν το ένα πάνω στο άλλο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, μέχρι την προσκόμιση Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε επίσης  ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ήταν δεμένα με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ άλλα να προσαράξουν.Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα μποφόρ έφεραν προβλήματα στην Αττική

Στους δρόμους οι αγρότες για το ασφαλιστικό – Στήνουν μπλόκο στα Τέμπη

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ