Άνθιμος: Αν θέλουν καυγάδες.. είμαι έτοιμος – ΒΙΝΤΕΟ

“Αν μερικοί θέλουν καυγάδες εγώ είμαι έτοιμος” δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αντιδράσεις του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση του Αριστείδη Μπαλτά,ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, για τέλεση μιας λειτουργίας το μήνα στη Ροτόντα.

“Η Ροτόντα έχει Αγία Τράπεζα υπάρχουν τα ψηφιδωτά με αγγέλους και αγίους και επομένως τα περισσότερα χρόνια λειτούργησε σαν εκκλησία και έτσι την ξέρει η επιστήμη της αρχαιολογίας. Από κοινού η αρχαιολογική υπηρεσία και η ιερά μητρόπολης συνεννοούνται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα για το πως θα γίνονται οι εκδηλώσεις και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Αν μερικοί θέλουν καυγάδες εγώ είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι λυμένο εδώ και πολύ καιρό […]Ποτέ κανείς από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου έχει θέσει θέμα για τη Ροτόντα. Τώρα ετέθη για γκρίνια και δεν ξέρω για ποιούς άλλους σκοπούς.” είπε μιλώντας στον FOCUS FM.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε αντίθετος στη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στη θεολογική σχολή του ΑΠΘ.  “Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει στην Φιλοσοφική σχολή ή στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής” δήλωσε ο Μητροπολίτης, συμπληρώνοντας πως “δεν μπορεί να υπάρξει στην ορθόδοξη θεολογία το Ισλάμ.” “Δεν έχουμε αντιδικία με τους μουσουλμάνους, υπάρχουν διαφορές αιώνων, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, διερωτώμενος αν “θα μπορέσει κάποιος να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν προστριβές φοιτητών.” Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για συντεχνιασμούς, ενώ ανέφερε πως η πληροφόρηση που έχει από τη Θράκη είναι πως “θα δοθεί γραμμή να μην έρθει κανείς στη Θεσσαλονίκη στην περίπτωση δημιουργίας της σχολής Ισλαμικών σπουδών αλλά θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στην Άγκυρα.” 

 

 Διαβάστε επίσης

Σάλος με τον μυστηριώδη Άγγλο που έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο – ΦΩΤΟ

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του Βελβεντού – Τι δηλώνουν για την τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ