Η Εκκλησία αρνείται αλλαγές στα Θρησκευτικά

Στην υιοθέτηση της πρότασης του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση, προχώρησε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της για τον μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κατέθεσε χθες το απόγευμα την εισήγησή του, σύμφωνα με την οποία προτείνει «να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών με τη δική του θεματική μεθοδολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα, οπότε να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με τη θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών». Επιπλέον, παρουσίασε τα δύο Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (το ισχύον και το νέο προτεινόμενο) και κατέληξε σε συνθετική πρόταση, ώστε να επικεντρωθεί η προσπάθεια περαιτέρω εμπλουτισμού του τρέχοντος Προγράμματος Σπουδών και επ’ αυτού να γίνουν προσθήκες σε επιστημονική βάση, χρησιμοποιώντας χρήσιμα στοιχεία του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. Μάλιστα, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι Θεολογικών Σχολών επαίνεσαν την εισήγησή του ως συγκροτημένη και αναλυτική.

Στη συνεδρίαση παρίσταντο ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο πρόεδροι των Δ.Σ. της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων) και του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος: Επικίνδυνο να δημιουργείται το ερώτημα αν χρειάζονται τα Θρησκευτικά

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ