Συγκλονίζει η χήρα του Μανώλη Καντάρη

Της Άννας Κανδίλη

Την ενοχή των δύο Αφγανών κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γ Σεπτεμβρίου ζήτησε ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Επισημαίνοντας τις αντιφατικές εκδοχές για το τραγικό περιστατικό που έχουν δώσει οι κατηγορούμενοι, ζήτησε την ενοχή τους  για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας.

Το μοιραίο βράδυ

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι καταθέσεις  της συζύγου και της πεθεράς του δολοφονηθέντος. 

Συγκεκριμένα η σύζυγος του Σιμόνα Βιρτζίλι, εμφανώς φορτισμένη, περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ. 

Όπως είπε ο άνδρας της είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία εσπευσμένα καθώς επρόκειτο η ίδια να υποβληθεί σε προγραμματισμένο πρόωρο τοκετό. Γύρω στις 4:30 με πέντε παρά βγήκε από το σπίτι για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και να πάνε στο μαιευτήριο.

“Αργούσε. Ανησύχησα. Άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές. Επέμενα. Βγήκα στο μπαλκόνι Είδα ένα περιπολικό. Γύρω στις 5:30 είδα να σταματάνε το τρόλεϊ και να κατεβάζουν κόσμο/ Είπα της μητέρας μου να κατέβουμε κάτω. Δε μπορούσα να περπατήσω γρήγορα. Φαινόταν φάρος περιπολικού σε απόσταση, γλίστρησα στο δρόμο και έπεσα. Είδα κορδέλα και αστυνομικούς. Πλησίασα και είδα το πόδι του Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Ήταν λερωμένα τα ρούχα του. Υπήρχε πολύ αίμα. Είχε ανοικτά τα μάτια του και το στόμα του. Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι αλλά δε μου το επέτρεψαν. Μπήκα στο ασθενοφόρο κι εκεί αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομα του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω τους συγγενείς. Πήρα εξιτήριο την Παρασκευή από το μαιευτήριο και το Σάββατο πήγα στην κηδεία του”.

Η ζωή μετά

Η μητέρα της συζύγου του Μανώλη Καντάρη κατά τη διάρκεια της δίκης της κατάθεσης επισήμανε τις δυσκολίες που πέρασαν μετά τη δολοφονία και πως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας. “Στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του η οποία γεννήθηκε δυο ώρες μετά…” είπε.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επειδή η μάρτυρας ήταν εμφανώς συγκινημένη και ξεσπούσε σε λυγμούς της πρότεινε εάν επιθυμούσε να διακόψουν την κατάθεση. “Δε θέλω να διακόψω, θέλω να υπερασπιστώ τη ψυχή του Μανώλη και των παιδιών του!».

Οι δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως τη δολοφονία τη διέπραξε ο τρίτος δράστης, ένας Πακιστανός, ο οποίος καταζητείται.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης.

Η συγκινητική κατάθεση της συζύγου του Μανώλη Καντάρη – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ