Στο “μικροσκόπιο” αστυνομίας και Frontex οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Β. Αιγαίο

Να ελεγχθούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι μεμονωμένοι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου θα επιχειρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Frontex, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εντατικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση.

«Δεν έχουμε στόχο να θίξουμε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και το έργο τους, αλλά να τονίσουμε την παρουσία της αστυνομίας σε ακτές και γενικότερα σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας.

Επίσης, ο στόχος, όπως σημειώνεται είναι να ελεγχθούν όσοι, παριστάνοντας τον… εθελοντή, κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή ακόμη βάρκες ή μηχανές.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές, η αστυνομική ταυτότητα, η οργάνωση που εκπροσωπούν και στη συνέχεια θα ελέγχεται εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι διαπιστευμένη.

«Η όλη διαδικασία, αν όλα είναι εντάξει, θα σταματά εκεί» ανέφερε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το στέλεχος της αστυνομίας και τόνισε:

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Αίσθημα που τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά, εντελώς ανεξέλεγκτα».

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού για την Ελλάδα

Ψηφίστε και εσείς για το Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες του Αιγαίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ