Θεοφάνεια με κόντρες και απρόοπτα – ΒΙΝΤΕΟ

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν έλειψαν ωστόσο οι αντιπαραθέσεις και τα απρόοπτα σε αρκετές περιπτώσεις.  

Αφορμή για αντιπαράθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληφορίες ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στον Πειραιά εξαιτίας των ακραίων δηλώσεων κατά του συμφώνου συμβίωσης από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τον Αγιασμό των υδάτων μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Δεξαμενή.

“Βολές” Τραγάκη κατά κυβέρνησης και ΕΡΤ

«Βολές» κατά της κυβέρνησης και της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την αξιωματική αντιπολίτευση στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στον Πειραιά.

«Θα ήθελα να επισημάνω ένα γεγονός: έρχομαι εδώ για 40 ολόκληρα χρόνια. Για πρώτη φορά δεν υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και για πρώτη φορά δεν υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση. Αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας μας από εμάς γιατί έγινε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Για τον μεν τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης το καταλαβαίνω, διότι δεν ήθελε να ακούσει τις αποδοκιμασίες. Από την ΕΡΤ, όμως, δεν θα περίμενα ποτέ ότι τέτοια μέρα δεν θα κάλυπτε αυτό το σπουδαίο γεγονός για τον Πειραιά που είναι το σπουδαιότερο γεγονός για την πόλη μας».

Αιχμές του Σεραφείμ για τον Τσίπρα 

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλας» δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων. Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΡΤ απαντώντας στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη:

«Σχετικά με δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη περί δήθεν μη κάλυψης του εορτασμού των Θεοφανείων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.

Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

Αποδοκιμασίες πολιτών στον Πειραιά 

Στον Πειραιά επίσης, μερίδα πολιτών που βρίσκονταν κοντά στην εξέδρα που θα τελούνταν ο καθαγιασμός των Υδάτων προέβησαν σε αποδοκιμασίες προς τους παριστάμενους.

Τα απρόοπτα

Από τα απρόοπτα που ξεχώρισαν στον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων, στον δήμο Ωραιοκάστρου ο ιερέας δεν κατάφερε να ρίξει με την πρώτη προσπάθεια τον Σταυρό στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα του αθλητικού κέντρου, με αποτέλεσμα να πέσει λίγα μέτρα μακριά, ανάμεσα στον κόσμο.

Με χιούμορ ο πατέρας Νικόλαος σχολίασε «Αυτό είναι ποντιακό ανέκδοτο, να το λετε». Μετά την δεύτερη …προσπάθεια του ιερέα, στα παγωμένα νερά της πισίνας έπεσαν, ένα μικρό κοριτσάκι και ένας νεαρός, ο οποίος βοήθησε τη μικρή ��αι έπιασαν μαζί τον Σταυρό. 

Στα Ιωάννινα τρεις άνδρες μπερδεύτηκαν από την κίνηση του ιερέα  και βούτηξαν στο νερό πριν πέσει ο Σταυρός. Αφού άρχισαν να κολυμπούν, ακούστηκε μια φωνή από το μικρόφωνο των ιερέων να λέει “Τσάμπα τρέχετε”.

Στη Ρόδο ο ιερέας θέλησε να κάνει …γυμνάσια στους πιστούς αφού την πρώτη φορά που έπρεπε να ρίξει τον Σταυρό στην θάλασσα δεν το έκανε και ξεγέλασε αυτούς που βούτηξαν στα νερά για να τον πιάσουν. Ο Σταυρός έπεσε τελικά με την Τρίτη προσπάθεια  στην θάλασσα. 

Συγκίνησε με το μήνυμα που έστειλε για το προσφυγικό ο Λαρισαίος αθλητής Γιώργος Φασούλας που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νέρα του Πηνειού στην Λάρισα

«Εμείς πέφτουμε στα παγωμένα νερά για ευλογία και φώτιση και κάποιοι συνάνθρωποί μας για το όνειρο μίας καλύτερης ζωής. Εύχομαι ο καλός Θεός να μας φυλάει και να μας φωτίζει όλους μας» δήλωσε  αμέσως μετά την παράδοση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο και τις ευλογίες του ιεράρχη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ