Μητροπολίτης Κορίνθου: Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του Πρωθυπουργού

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης αλλά και στα όσα είπε για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κάποια πράγματα στοχοποιούνται στον τόπο μας, είναι γνωστός ο τρόπος και τα μέσα. Με αφήνουν ελαφρώς αδιάφορο όλα αυτά, γιατί οφείλω να είμαι σωστός απέναντι στο Θεό. Σε ένα κήρυγμα 12 λεπτών όταν αποσπάσεις 20 δευτερόλεπτα είναι πλέον θέμα προπαγάνδας. Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αν το εξέλαβαν έτσι δεν δυσκολεύομαι να ζητήσω συγγνώμη. Η Εκκλησία θεωρείται μέχρι τώρα θεματοφύλακας της οικογένειας, αυτό το υπερασπίζομαι. Δεν έχω τίποτα με τον πρωθυπουργό, ούτε με τα αθώα παιδιά του, αλλά γιατί το κήρυγμά μου είναι μίσους; Δεν είμαι ομοφοβικός, όμως άλλο είναι η προσωπική σχέση κι άλλο η νομική. Μιλάνε για ομοφοβίες τάχα δικές μας, ενώ υποτιμούν τις δικές τους εκκλησιο-φοβίες. Τι θα γίνει στο μέλλον εάν μιλήσουν για υιοθεσία παιδιών; Δεν είναι δυνατό ό,τι πεις ή γράφεις να θεωρείσαι ομοφοβικός. Ούτε για υπουργός, ούτε πρωθυπουργός, ούτε αρχιεπίσκοπος πάω. Με νοιάζει να λέω όσα πρέπει να πω στη θέση που με όρισε η Εκκλησία.

Δεν κάνουμε κηρύγματα μίσους, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε για τα δικαιώματα των χριστιανών; Δόθηκε με διεστραμμένο τρόπο στη δημοσιότητα η απόφαση των βουλευτών. Οι ελευθερίες του λόγου υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίεσης της κυβέρνησης. Τα δικαιώματα των γονιών σφετερίζονται από την κυβέρνηση (λέει παιδί ομοφυλικής οικογένειας).  Ίσως προβάλλουν αυτό το θέμα για να κρύψουν άλλα και τα περάσουν μυστικά όπως τις συντάξεις. Αν χαρακτηρίζουν οικογένεια ό,τι έγινε κ στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να δεις ότι τα φύλα είναι διαφορετικά , είπε 1 παιδί. Δεν μπορεί να γίνει αυτός ο αποχριστιανισμός της οικογένειας. Αν έκανα κήρυγμα μίσους κατά Τσίπρα δεν θα του έλεγα ότι λυπάμαι. Ουσιαστικά φοβάται της δύναμη της επίδρασης της εκκλησίας στο λαό.80% είναι υπέρ μου. Η κρίση δεν είναι οικονομική είναι ηθική. Αγωνίζομαι 4000 άνθρωποι να έχουν φροντίδα τη μέρα. Η κυβέρνηση δεν το συμμερίζεται».

 

Δείτε επίσης:

Μητροπολίτης Κορίνθου προς Τσίπρα: Εύχομαι σύμφωνο συμβίωσης στα παιδιά σου – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ