Απεγκλωβίζονται τα ακινητοποιημένα ΙΧ στην εθνική Λαμίας – Λάρισας

Μετά από πολύωρη προσπάθεια άρχισαν να απεγκλωβίζονται σιγά-σιγά τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που παρέμειναν ακινητοποιημένα από το μεσημέρι σε ένα μήκος 25 χιλιομέτρων, από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, στην εθνική οδό Λαμίας-Λάρισας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας με τα αυτοκίνητα να κινούνται ωστόσο μόνο με αλυσίδες.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα φορτηγά και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Δομοκού δίνεται  μάχη για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβαστε επίσης:

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Εθνική στο τμήμα Λαμίας – Δομοκού

Χάος στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Οδηγοί εγκλωβισμένοι στον χιονιά – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ