Συνελήφθη βαρόνος κοκαΐνης – Γυρνούσε την Ευρώπη με 98 διαφορετικές ταυτότητες – ΦΩΤΟ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ένας 39χρονος Βρετανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις βρετανικές αρχές καθώς θεωρείται εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με έδρα το Μάντσεστερ.

Ο συλληφθείς καταζητείται από το 2009 καθώς είχε ταυτοποιηθεί γενετικό του υλικό σε χώρο όπου συσκευαζόταν κοκαΐνη και κατασχέθηκε ποσότητα του σκληρού ναρκωτικού αξίας 1.600.000 λιρών.

Ο 39χρονος, κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά όμως το ανθρωποκυνηγητό των βρετανικών άρχων σε ολόκληρη την Ευρώπη ο 39χρονος κατάφερνε να ξεφεύγει καθώς χρησιμοποιούσε 98 διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Πριν από λίγες ημέρες ο βαρόνος της κοκαΐνης έφτασε στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θα περνούσε την πρωτοχρονιά στη συμπρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συλληφθείς προκειμένου να  παραπλανήσει τους αστυνομικούς, έδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με διαφορετικά ατομικά αναγραφόμενα στοιχεία.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, φωτογραφίες ταυτότητας, που εμφανίζεται με διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, έξι κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και 2.505 ευρώ.

Διαβάστε επίσης.

Απέχει η FRONTEX από την καταγραφή μεταναστών στη Χίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ