• Ο Αμβρόσιος προς τον Μητροπολίτη Σιατίστης: Πάρτε εσείς τους ομοφυλόφιλους

  5:25 μμ, Τετάρτη 23 Δεκ 2015 5:25 μμ, Τετάρτη 23 Δεκ 2015

  Στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για το πρόσωπό του απάντησε ο Μητροπολίτης και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

  "Αυτός ο λόγος που ακούστηκε από ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία" είχε πει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης σχολιάζοντας τις απόψεις περί "φτυσίματος των ομοφυλόφιλων".

  Γράφει λοιπόν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο προσωπικό του ιστολόγιο

  "Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,

  Χωρίς κάν να ερωτηθήτε, σε πρόσφατες δημόσιες Δηλώσεις Σας αναφερθήκατε στο ταπεινό μου πρόσωπο! Είπατε δι' εμέ τα φοβερά αυτά λόγια:

  «Αυτός ο λόγος, που ακούστηκε απο ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία, γιατί δεν έχει σχέση με το Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς..... Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι αγάπη, και επειδή είναι αγάπη είναι αλήθεια και διακονεί και την αγάπη και την αλήθεια».

  Τά πολλά θα τα πούμε μετά τις εορτές! Σύμφωνα με αυτά τα λόγια Σας, αν αληθεύουν, πρέπει να οδηγηθώ σε καθαίρεση από την ιερωσύνη μου! Διότι είναι δυνατόν να κηρύττω λόγια, που δεν έχουν σχέση με το Χριστό; Που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία;

  Σας προσφέρω, λοιπόν, τις φωτογραφίες δύο νεαρών, που ως φαίνεται έχουν τό «κουσούρι» της ομοφυλοφυλίας, ντύθηκαν το τιμημένο ράσο, μετέβησαν σήμερα το πρωΐ έξω από τόν Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών καί εκεί με περισσή υπερηφάνεια εδημοσιοποίησαν το ελάττωμά τους!"

  "Με τον τρόπο τους αυτό προσπάθησαν να ευτελίσουν το ιερό ράσο! Και κατώρθωσαν το ακατόρθωτο: δηλ. να εξευτελίσουν τον εαυτόν τους! Δεν είναι, λοιπόν, ξεφτυλισμένοι;

  Σείς, αν θέλετε, αγκαλιάστε τους! Φιλείστε τους! Πάρτε τους κοντά Σας! Εις ημάς θα είναι ευπρόσδεκτοι μόνον εάν έλθουν «εν μετανοία», εάν έλθουν να ζητήσουν βοήθεια για να διορθώσουν το «κουσούρι» τους! Μόνον τότε!

  Μη μας πείτε και πάλι, ότι «Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς.....», διότι τότε κάποιος μπορεί να Σας κατηγορήσει, ότι Σεις πλέον αλλοιώνετε και παραχαράσσετε τά λόγια του Κυρίου μας! Θυμηθήτε, παρακαλώ, τα λόγια του Χριστού μας: «ουαί υμίν Γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί..., ουαί δε υμίν, οδηγοί τυφλοί....ουαί ύμίν......, ουαί ύμίν......, μωροί καί τυφλοί....» (βλ. Ματθ. 23,13-17).

  Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα Σας παρακαλώ: βγάλτε τό μίσος από την ψυχήν Σας! Αγαπήστε τους εν Χριστώ Αδελφούς τουλάχιστον τόσο, όσον αγαπάτε αυτούς τους αρρωστημένους αδελφούς Σας.

  Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Αδελφέ", προσθέτει.

  Ως υστεγράφο ο Αμβρόσιος ρωτά το Υπουργείον Δικαιοσύνης: "Οι δύο νεαροί, φορώντας το ράσο, δεν υπέπεσαν στο αδίκημα «αντιποίηση Αρχής»; Το παριστάμενο αστυνομικό Όργανο δεν ώφειλε να συλλάβη τους δύο ασεβεστάτους αυτούς νεαρούς;"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα