Στο σκαμνί γιατρός που «ξέχασε» κεφάλι εμβρύου σε μήτρα μετά από άμβλωση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει ένας γιατρός, ο οποίος κατηγορείται από μία 32χρονη, ότι προχώρησε σε έκτρωση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το έμβρυο που κυοφορούσε, το τεμάχισε και αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι του από την μήτρα της.

Από την πλευρά του, ο γιατρός, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ανυπόστατες, ενώ ισχυρίζεται ότι η γυναίκα ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις πιθανές επιπλοκές της άμβλωσης, αλλά η ίδια επέμεινε να προχωρήσει.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της Ρόδου, από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η 32χρονη διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμβλωσης με χειρουργική επέμβαση.

Η 32χρονη υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις, ωστόσο ο γιατρός δεν την ενημέρωσε ότι κατά την τεμάχιση του εμβρύου είχε «ξεχαστεί» το κεφάλι στη μήτρα της, παρά το γεγονός ότι είχε σχετικές ενδείξεις.

Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από ενδεχόμενη σηψαιμία.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 32χρονη, ο γιατρός της έλεγε ψέματα γιατί παρά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες την υπέβαλε δεν κατόρθωσε να αφαιρέσει την κεφαλή του εμβρύου από την κοιλιακή της χώρα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, που επιλήφθηκε της υποθέσεως, έκρινε ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής που στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του κατηγορούμενου

Πηγή: dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ασθενείς του “κολαστηρίου”

Δείτε φωτογραφίες από τον νέο μακεδονικό τάφο στην Πέλλα – ΦΩΤΟ

Μητροπολίτης Μαντινείας: Οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και άρρωστοι – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ