Κολατσιό σε 11.000 μαθητές

Δωρεάν κολατσιό σε 11.000 μαθητές 64 δημοτικών σχολείων και στους 70 μαθητές του σχολείου των φυλακών Αυλώνας παρέχει το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο», που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η διανομή του κολατσιού έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τις 18 Νοέμβρη σε ειδικά επιλεγμένα σχολεία της Αττικής (κάποια δεν έχουν καν κυλικείο) και σε γειτονιές με αυξημένα επίπεδα φτώχειας όπως Κυψέλη, Ανω και Κάτω Πατήσια, πλ. Αττικής, Ακαδημία Πλάτωνος, Περιστέρι, Ιλιον, Νέος Κόσμος, Κουβαράς, Μαρκόπουλο, Ν. Φιλαδέλφεια, Γκύζη.

Στόχος είναι το πρόγραμμα να καλύψει φέτος όλη τη σχολική χρονιά και του χρόνου να επεκταθεί σε 200.000 παιδιά δημοτικού με την προσθήκη και ζεστού γεύματος.

Οι στόχοι

«Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να αντιμετωπίσουμε την παιδική φτώχεια, αλλά συγχρόνως να δημιουργήσουμε μια νέα διατροφική κουλτούρα στα σχολεία και κυρίως στα δημοτικά», τόνισε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους δασκάλους των σχολείων, όπως και τις εταιρείες «Γρηγόρης-Μικρογεύματα», «Καραμολέγκος», «Ελληνική Ζύμη», «3Εψιλον» και «Αντορο». Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, σχεδιάζεται επίσης η διανομή γάλακτος σε σχολεία δήμων της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ανεργία όπως και η διανομή φρούτων σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα, εκτός από την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού στα σχολεία και λιποθυμιών παιδιών μέσα στις τάξεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Το δέντρο-σύμβολο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

Οικογενειακή τραγωδία στα Χανιά – έσφαξε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ