Ρόδι: 5 πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε

Το ρόδι μπορεί να χωριστεί σε τουλάχιστον τρία μέρη: στους σπόρους, το φλοιό και το χυμό, τα οποία έχουν μελετηθεί για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, πουνικαλαγίνη, ελαγικό οξύ και τανίνες) και τα φυτοχημικά του δρουν ως αντιοξειδωτικά προστατεύοντας το σώμα από τη δράση των ελεύθερων ριζών.

Αποτελεί, επίσης, πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέως, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Δείτε επίσης:

5 συστατικά για τέλεια επιδερμίδα

Γονιμότητα- Ποιες τροφές αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ