Έσκαψαν τούνελ για να δραπετεύσουν από τις φυλακές Τρικάλων

Ένα τούνελ μέσα στο κελί τους με σκοπό να αποδράσουν έσκαψαν Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων. Μετά από έφοδο των σωφρονιστικών υπάλληλων εντοπίστηκε το τούνελ των επίδοξων δραπετών που το άνοιξαν με αυτοσχέδια εργαλεία τα οποία είχαν κατασκευάσει από τα κάγκελα των φυλακών.

Τις τελευταίες ημέρες οι σωφρονιστικοί άκουγαν θορύβους από το συγκεκριμένο κελί και για αυτό το λόγο απομάκρυναν δύο από τους τρεις κρατούμενους. Σήμερα μετά από αιφνιδιαστική έφοδο διαπίστωσαν πως οι τρεις τους είχαν καταφέρει να τρυπήσουν το δάπεδο του κελιού, πάχους 30 εκατοστών, και από εκεί να κατέβουν στο υπόγειο που βρίσκεται κάτω από αυτό.

Στη συνέχεια οι κρατούμενοι θα προσπαθούσαν να συνεχίσουν το σκάψιμο με σκοπό να βγουν από τις φυλακές.

Ένας από τους δύο έγκλειστους που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες από το κελί ήταν ανάμεσα στους βαρυποινίτες που επί μήνες έσκαβαν τούνελ 15 μέτρων στις φυλακές Κέρκυρας.

Τότε, 15 Αυγούστου, είχαν γίνει αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που με την όσφρηση του, κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο την υπόγεια δράση των φυλακισμένων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα. 

Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . 

Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται.

Διαβάστε επίσης.

Σκύλος απέτρεψε την απόδραση στις φυλακές Κέρκυρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ