Άφαντοι χιλιάδες μετανάστες από το Τάε Κβον Ντο

 Άφαντοι είναι περισσότεροι από 2.000 οικονομικοί μετανάστες που την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από την Ειδομένη του Κιλκίς και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο και στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αυτή τη στιγμή στο γήπεδο χόκεϊ βρίσκονται μόλις 180 άτομα, κυρίως οικογένειες προσφύγων, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο Τάε Κβόν Ντο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες, όταν δηλαδή έγινε γνωστό πως θα εκκενωθεί η Ολυμπιακή εγκατάσταση του Παλαιού Φαλήρου, κατά εκατοντάδες οι μετανάστες επιβιβάζονταν στο Τραμ και κατευθύνονταν προς το κέντρο της Αθήνας με σκοπό να έρθουν σε επαφή με κυκλώματα ώστε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι καθημερινά, δεκάδες μετανάστες από χώρες της Βόρειας Αφρικής βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας όπου κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του παράνομου ταξιδιού τους προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί με τους αριθμούς των μεταναστών είναι ότι από τους 2.300 που ήρθαν από την Ειδομένη έχουν συλληφθεί συνολικά περίπου 210 Μαροκινοί, οι οποίοι βρίσκονται στο κλειστό Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών καθώς το προσεχές διάστημα αναμένεται να απελαθούν.

Κάνοντας μια απλή αφαίρεση προκύπτει διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 ατόμων που κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Συνελήφθησαν Μαροκινοί στην Αλβανία

Ένα από τα νέα «μονοπάτια» που χρησιμοποιούν οι μετανάστες είναι αυτό της Αλβανίας κάτι που επιβεβαιώνεται από τις 12 συλλήψεις Μαροκινών λίγα χιλιόμετρα από το συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς.

Επίσης, τρεις Ιρανοί μετανάστες συνελήφθησαν από τις αλβανικές αρχές σε άλλο συνοριακό πέρασμα, στο Μαυρομάτι. Όλοι τους δήλωσαν πως είχαν προορισμό τη Γερμανία.

Για ποιους μετανάστες αλλάζει το καθεστώς

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλάζει το καθεστώς του υπηρεσιακού εγγράφου που προσφέρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα για 30 ημέρες στους μετανάστες που προέρχονται από Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις μεταναστών από τις παραπάνω χώρες καθώς τουρκικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν φτηνές πτήσεις με προορισμό τα τουρκικά παράλια και από εκεί περνούν στα ελληνικά νησιά.

Από εδώ και πέρα Τυνήσιοι, Μαροκινοί και Αλγερινοί θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στα Κλειστά Κέντρα κράτησης.

Διαβάστε επίσης.

Πατούλης: Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για τη μεταφορά των μεταναστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ