Διαμαρτύρονται για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής εμποροϋπάλληλοι που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στις 12 το μεσημέρι, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης (οδοί Μητροπόλεως, Κομνηνών και Ερμού), με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι “ένα ακόμη τραγικό μέτρο για τους εμποροϋπαλλήλους, που όλα τα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα”.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν με το ίδιο ωράριο και τις άλλες δύο Κυριακές, που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του έτους, στις 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σαφείς αιχμές της Κουτζαμάνη προς την πολιτική εξουσία

Η απάντηση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για τον καστανά

Κρατούμενος από το “κολαστήριο” μιλάει στον Real Fm 97,8 – Τα πράγματα παραμένουν ίδια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ