Στη Θεσσαλονίκη ο Γάλλος που θα περπατήσει όλη τη γη – ΦΩΤΟ

Ένας 22χρονος Γάλλος με όνειρο έναν καλύτερο κόσμο ταξιδεύει με τα πόδια, καλώντας όσους συναντά στο μακρύ ταξίδι του να καταγράψουν τις σκέψεις τους για την ειρήνη σε ένα πολυσέλιδο δερματόδετο σημειωματάριο που κουβαλάει μαζί του.

Ο 22χρονος Ρομάν αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει ήδη επισκεφθεί τα Μετέωρα και τη Θάσο.

“Θα είναι ένα συλλεκτικό βιβλίο. Ζητώ από όσους συναντώ στον δρόμο μου να απαντήσουν στην ερώτηση ‘πώς μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων. Στόχος μου είναι να συναντήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από όλες τις εθνικότητες και όλες τις κοινωνικές τάξεις για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα σύμβολο για την ειρήνη. Αυτό σημαίνει πως από τις απαντήσεις που θα δώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσε να δημιουργηθεί η αφετηρία για έναν διαπολιτισμικό διάλογο· όλο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια ωραία εικόνα συνεύρεσης ανθρώπων και πολιτισμών” λέει στο ΑΜΠΕ ο νεαρός Γάλλος.

Το ταξίδι του ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, από τη Γαλλία. Από εκεί πήγε στη Γερμανία, επισκέφθηκε την Καρλσρούη, τη Στουτγάρδη και το Μόναχο, όπου συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο. Μετά ταξίδεψε στην Αυστρία και συνέχισε στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Όπως λέει, ταξιδεύει χωρίς χρήματα καθώς αυτό του δίνει τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά με τους ανθρώπους. “Σε διαφορετική περίπτωση, πηγαίνεις απλώς σ’ ένα ξενοδοχείο και χάνεις όλη αυτή την επαφή με τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να μιλάνε μεταξύ τους. Όλη η διαδικασία της οποιαδήποτε συναλλαγής γίνεται μηχανικά. Ο τρόπος που επέλεξα μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω καλύτερα τους ανθρώπους και να μαθαίνω για την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους” σημειώνει.

“Ξεκίνησα το ταξίδι μου χωρίς να βάλω συγκεκριμένο χρονικό στόχο. Το πόσες χώρες θα επισκεφθώ συνολικά εξαρτάται από μια σειρά παράγοντες, όπως εάν η κατάσταση στην περιοχή είναι κατάλληλη ή αν βρω ανθρώπους στον δρόμο μου που θα συνεχίσουν να με βοηθάνε να πάω παρακάτω. Επόμενος σταθμός μου, πάντως, θα είναι η Τουρκία” επισημαίνει.

Τα Χριστούγεννα ωστόσο, όπως λέει, σκέφτεται να τα περάσει στη Θεσσαλονίκη, όπου πολλοί άνθρωποι τον έχουν περιβάλει με αγάπη.

Πηγή / πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι επιπτώσεις από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Ο Ψινάκης βράβευσε τον Πρίγκιπα του Μονακό – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ