Αποχή των δικηγόρων από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου

Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2015 ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1.1.2016 και στον οποίο αντιτίθεται ο νομικός κόσμος της χώρας.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την ολομέλεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών στα αιτήματα επανεξέτασης διατάξεων του νέου Κώδικα. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι τους δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την άμεση συνδρομή της ολομέλειας στη σύνταξη ενός αναλυτικού κειμένου με τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η υλοποίηση του νέου ΚΠολΔ και επισήμανε ότι όλα τα αιτήματα θα τεθούν προς επεξεργασία σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης και οργάνωσης των δικαστηρίων.

Στη συνέχεια και αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε, ο πρόεδρος της ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σχετικά με τον ΚΠολΔ, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ολομέλειας, το δικηγορικό σώμα ανέλαβε να ενημερώσει απευθείας τους εκπροσώπους των θεσμών για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η εφαρμογή του νέου Κώδικα στα δικαστήρια, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υποδομές.

Η ολομέλεια μετά την ανταλλαγή απόψεων, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της συντονιστικής επιτροπής για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου 2015.

Επίσης, εξουσιοδότησε τη συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων να συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στη Σπάρτη

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Στουρνάρη

“Ο κίνδυνος του χάκερινγκ είναι υπαρκτός, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ