Επίσκεψη Ελληνοαμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο

Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποιούν δύο Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, προκειμένου να δουν από κοντά το υπό κατασκευή σημείο υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων.

Τους Ελληνοαμερικανούς γερουσιαστές Τομ Κατσιαντώνη και Λου Ραπτάκη θα συνοδεύσει, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Κόκκινος.

Στη Λέρο η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλλια, τον έπαρχο Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρο, τον διοικητή του Λιμενικού Σώματος, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες και της Frontex καθώς και τους εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εθελοντικά στο νησί.

Μετά την επίσκεψη στον χώρο όπου άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία του χώρου υποδοχής και πρώτης καταγραφής προσφύγων, θα ακολουθήσει σύσκεψη στον Δήμο Λέρου με αντικείμενο τις αναμενόμενες ροές προσφύγων στο νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε εδώ:

Φωταγωγήθηκε το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας – ΦΩΤΟ

Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Super League – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ