Ο καθηγητής που σε 4 ημέρες “έσπασε” ένα ισχυρό σύστημα ασφαλείας – ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή τη διορία που έδωσαν χάκερ ως την Πέμπτη  για να μην «ρίξουν» τα ελληνικά τραπεζικά συστήματα, ο καθηγητής Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μανώλης Γιαννακουδάκης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και ήταν… καθησυχαστικός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε καθημερινή βάση τα τραπεζικά συστήματα δέχονται επιθέσεις. Ωστόσο έχουμε πολύ καλή άμυνα και οριακά τα καταφέρνουμε».

Παράλληλα, μίλησε και για την εμπειρία που είχε στο παρελθόν, όταν ο ίδιος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας μεγάλης τράπεζας και παρουσία του πρύτανη,είχαν μια συζήτηση και τον δεύτερο να μην πιστεύει ότι η δική του τράπεζα είναι επιρρεπής και μπορούσαν να παραβιαστούν τα τραπεζικά συστήματα. Έτσι λοιπόν, υπέγραψαν ένα συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο δεν θα υποβάλλονταν μηνύσεις, εάν ο καθηγητής «έσπαγε» το σύστημα ασφαλείας. 

«Σε 4 μέρες είχαμε σπάσει το σύστημα. Μπήκαμε μέσα και μπορούσαμε να ακινητοποιήσουμε το σύστημα τελείως και μάλιστα μπήκαμε στο προσωπικό υπολογιστή του διευθύνοντος συμβούλου για να πάρουμε τα αρχεία του» ανέφερε  ο κ. Γιαννακουδάκης, περιγράφοντας το πείραμα που έκανε σε συνεργασία με 4 φοιτητές .

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα διορία έως την Πέμπτη δίνουν οι χάκερ στις ελληνικές Τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ