Η Frontex φεύγει από την Ελλάδα;

Σε κατάργηση του παραρτήματός της στον Πειραιά προσανατολίζεται η Frontex παρά την ένταση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Βαρσοβία.

Επισήμως, η αναστολή λειτουργίας του γραφείου, που φιλοξενείται από το 2010 στον Πειραιά, αποδίδεται σε αναδιάταξη των υπηρεσιών του οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αρμόδιοι Έλληνες αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πολιτική – διπλωματική ήττα μία ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του περιφερειακού γραφείου, αποδίδοντάς την σε αποδυνάμωση της επιρροής της Ελλάδας στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιταλία εργάζεται στο παρασκήνιο προκειμένου να πετύχει τη μεταφορά στην επικράτειά της, όχι μόνο του περιφερειακού γραφείου από τον Πειραιά, αλλά του κεντρικού διοικητηρίου του οργανισμού στη Βαρσοβία.

Στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Έχουμε προβεί σε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του παραρτήματος στον Πειραιά» δήλωσε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ακόμα και αν ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου, οι επιχειρήσεις της Frontex στην Ελλάδα θα συνεχιστούν».

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης:

Συριακός εμφύλιος – Οι “παίκτες”, οι στόχοι και οι τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ