Καταδικάζουν τα κόμματα τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ – Όλες οι αντιδράσεις

Τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών καταδικάζουν με ανακοινώσεις τα κόμματα και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα. Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση».

«Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ είναι καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους βρίσκουν όλη την κοινωνία απέναντι» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει:

«Η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας η οποία επιβάλλεται να μείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων. Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την δίωξη των δραστών».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΣΕΒ. Η προστασία της δημόσιας ασφάλειας από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και της κοινωνίας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κινηθεί με αποφασιστικότητα και ταχύτητα για τη σύλληψη των δραστών» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης πρέπει να απομονωθούν στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος».

Και το Ποτάμι καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «είναι καθήκον των αρχών να συλλάβουν τους δράστες. Ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την πολύ δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, είναι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει κλίμα ομαλότητας, να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και να απομονωθούν στην κοινωνία εκείνοι που καλούν σε βίαιες συμπεριφορές».

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Σήμερα, που απαιτείται να υπάρξει η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες ρίχνουν «νερό στο μύλο» όσων θέλουν να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξή του και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής. 

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν το συντομότερο οι δράστες. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν με τον χειρότερο τρόπο την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας»  σημειώνει σε ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος.

“H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Είναι αναγκαιότητα να διασφαλιστεί  η δημόσια ασφάλεια στις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες που ζούμε. θα πρέπει σύντομα να εξιχνιαστεί η υπόθεση ώστε να μην προστεθούν νέες σκιές στην εικόνα της χώρας”.      

Καμίνης: Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται

«Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και προσθέτει:

«Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής και ζωντανή πόλη».

Διαβάστε επίσης:

Κλειστή η κυπριακή πρεσβεία μετά την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

Νέα μαρτυρία για την έκρηξη στο Σύνταγμα: Νόμιζα ότι έγινε σεισμός

Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ