Αναζητούν DNA του Αμπααούντ σε ευρήματα από Παγκράτι και Σεπόλια

Το ενδεχόμενο ταυτοποίησης DNA και αποτυπωμάτων του νεκρού τζιχαντιστή και διοργανωτή του αιματοκυλίσματος στη Γαλλία, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, πάνω σε ευρήματα της εξερεύνησης των δύο διαμερισμάτων σε Παγκράτι και Σεπόλια, δεν αποκλείουν στελέχη των ελληνικών διωκτικών Αρχών επιχειρώντας να εξηγήσουν την επιμονή των γαλλικών Αρχών για παρουσία του αρχιτρομοκράτη στη χώρα μας πριν φθάσει στο Παρίσι. Μάλιστα, από το σπίτι στο παγκράτι, είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες η εφημερίδα “Αγορά”.

Στο μεταξύ, μέσω Europol, οι Γάλλοι έχουν στείλει 23 αιτήματα αναζήτησης στοιχείων για υπόπτους τζιχαντιστές, συνοδευόμενα κάποια από αυτά με γενετικό υλικό και αποτυπώματα, σε 70 χώρες, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη τους στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον περασμένο Ιανουάριο, ερευνώντας τις πληροφορίες των βελγικών αρχών, μετά την αιματηρή συμπλοκή με τζιχαντιστές στο Βερβιέ, για επικοινωνίες του Αμπααούντ από την Ελλάδα ή με άτομα που βρίσκονταν στη χώρα μας, είχαν φθάσει στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι και σε ένα ακόμη στα Σεπόλια. Από το πρώτο είχαν κάνει τρεις προσαγωγές υπόπτων μεταξύ των οποίων και του 33χρονου Αλγερινού Ομάρ Νταμάς, που φερόταν να κατέχει την ύποπτη τηλεφωνική σύνδεση. Αν και στην αρχή οι Βέλγοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον, στη συνέχεια εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και ζήτησαν την έκδοσή του, κάτι που έγινε δεκτό από τις ελληνικές Αρχές. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προβεί σε έλεγχο των δύο διαμερισμάτων συλλέγοντας διάφορα ευρήματα τα οποία έστειλαν στις βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών σε θέματα τρομοκρατίας, καθώς εκείνοι διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες.

Η Ελληνική Αστυνομία υπέβαλε τουλάχιστον τέσσερα αιτήματα προς τους Βέλγους προκειμένου να τους απαντήσουν αν από αυτά τα ευρήματα ταυτοποιείται εργαστηριακά η παρουσία του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ποτέ να λάβουν απάντηση. Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης είχαν απαντήσει πως δεν φαίνεται να σχετίζεται ο Νταμάς με τον Αμπααούντ και την απόπειρα εκδήλωσης επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στόχων στο Βερβιέ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, φωτογραφίες: Αγορά

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ