Διαψεύδει το λιμενικό δημοσιεύματα περί βύθισης βάρκας με μετανάστες

Διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ξένου Τύπου και επεξεργασμένο οπτικοακουστικό υλικό ξένου ιστότοπου, σύμφωνα με τα οποία σκάφος του Λιμενικού δήθεν επιχείρησε να βυθίσει φουσκωτό σκάφος γεμάτο πρόσφυγες.

«Είναι απολύτως ψευδές όπως άλλωστε φαίνεται και στο βίντεο, αν και είναι σαφές ότι η εικόνα έχει υποστεί μοντάζ» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και το οπτικοακουστικό υλικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: 

«1. Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ξένου τύπου και επεξεργασμένο οπτικοακουστικό υλικό ξένου ιστότοπου, σύμφωνα με τα οποία σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δήθεν επιχειρεί να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες. Άλλωστε είναι ανάξια διάψευσης η προσπάθεια μέλους πληρώματος, να τραβήξει κοντά στην πλευρά ενός μεγάλου πλοίου διάσωσης μία μικρή φουσκωτή λέμβο με τη χρήση ναυτικού γάντζου (δηλ. εργαλείου που σύμφωνα με τη διεθνή ναυτική τέχνη και πρακτική χρησιμοποιείται και γι’ αυτό το σκοπό), ενώ παρακείμενο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συνέδραμε την επιχείρηση διάσωσης φωτίζοντας και διευκολύνοντας με προβολέα όλες τις ενέργειες.

2. Θεωρούμε τουλάχιστον αντιφατικό να εγκαλείται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ότι δήθεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως κατακριτέες, τη στιγμή μάλιστα που το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα έχει διασώσει μέσα από τη θάλασσα περίπου 90.000 πρόσφυγες, σε εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

3. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι έλαβαν χώρα διάλογοι μεταξύ των Αρχηγών των δύο Ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας όπως παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.»

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Τι απάντησε ο Μουζάλας στον Γάλλο υπουργό για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ