Ιερώνυμος: Εμείς αναγκάσαμε τους πρόσφυγες να φύγουν από τις χώρες τους

«Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, από εμάς, τους αποκαλούμενους του δυτικού κόσμου. Εμείς οι ίδιοι, με τις πράξεις μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή», τόνισε από το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Σάμο όπου πραγματοποιήσε επίσκεψη την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναρωτήθηκε «αντί να είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και να κλαίμε για τα προσφυγόπουλα που κείτονται καθημερινά νεκρά στην άμμο, μήπως θα έπρεπε να μεριμνήσουμε νωρίτερα για να μην ξεριζωθούν μαζί με τους γονείς τους από τα σπίτια τους;».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνο Δήμτσα, για τα προγράμματα που υλοποιεί η «Αποστολή» με τη συνδρομή του IOCC από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης, και τα οποία εστιάζονται σε έργα επισκευής και αποκατάστασης δομών και δημόσιων χώρων και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέφερε δώρα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παγώνδου και στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου, όπου εξέφρασε την αγωνία του για τον άδικο και διχασμένο κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά. «Έχουμε καθήκον, είπε, να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας, τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος».

Ακολούθησε επίσκεψή του στο Φυλάκιο Ψιλής Άμμου, σε αναγνώριση του ιδιαίτερου ρόλου που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικότερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε στον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Μασούρο ως δώρο την ελληνική σημαία και μια Καινή Διαθήκη σε κάθε στρατιώτη.

Το μεσημέρι, μετέβη στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως όπου ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Σάμου από τον μητροπολίτη Ευσέβιο και στη συνέχεια μίλησε με οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην επίσκεψή του συνόδεψαν η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νικόλαος Κατρατζάκος, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελακόπουλος, και ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μασούρος.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Πού θα βρέξει την Παρασκευή – Η αναλυτική πρόγνωση 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ