Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για την πορεία του Πολυτεχνείου

Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, ενώ επί ποδός από νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα θα βρίσκονται περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί.

Η Τροχαία θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ τροποποιήσεις θα υπάρξουν σε δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Επίσης, για λόγους ασφαλείας κατά διαστήματα θα κλείσουν και διάφοροι σταθμοί του μετρό.

Την ίδια ώρα, «αστακό» θα θυμίζουν τα δημόσια κτίρια, οι πρεσβείες όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας κ.ά., αλλά και κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν «στόχους».

Σε κατάσταση επιφυλακής και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα είναι και διάφορα άλλα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει περιμετρικά του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αλλά και του Παντείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν κατά την ώρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες οδούς.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση στους χώρους των εκδηλώσεων, στις οδούς της διαδρομής της πορείας και γύρω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

8 ερωτήσεις για να δείξεις πόσα ξέρεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ