Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δύο περιστατικά απάτης και απόπειρας απάτης, ένα περιστατικό ληστείας και μία περίπτωση κλοπής  εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων, στην Καλαμάτα και σε χωριό της Τριφυλίας. Για τις  παραπάνω υποθέσεις αυτές, φέρεται να ευθύνονται δύο γυναίκες 29 και 33 ετών αντίστοιχα καθώς και ένας 26χρονος οι οποίοι συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, απάτη και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την απάτη σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στο modus vivendi των φερόμενων ως δραστών, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν  τους «στόχους» τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος, η 29χρονη και η 33χρονη, προχθές το πρωί, σε χωριό της Τριφυλίας, προσέγγισαν ηλικιωμένη και με τον παραπάνω τρόπο δράσης, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης. Ακολούθως ενημερώθηκε η αστυνομία και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε, προχθές το πρωί στην Καλαμάτα, με τον ίδιο τρόπο δράσης, κατάφεραν και απέσπασαν, από ηλικιωμένη γυναίκα χρήματα, ενώ αφαίρεσαν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, για το οποίο άσκησαν και σωματική βία σε βάρος της, προκειμένου να το διατηρήσουν στην κατοχή τους. Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι στις 26 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, ο 26χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσαν από το σπίτι ηλικιωμένου χρήματα, ενώ συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 22.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν, ένα αυτοκίνητο και πέντε κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκαν μαχαίρια σε γλέντι βάφτισης στην Κρήτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ