Σε κόκκινο συναγερμό ΕΛΑΣ, ΕΥΠ και στρατός για την τρομοκρατία

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να χρειάζεται –προς το παρόν τουλάχιστον- να βγουν στους δρόμους για περιπολίες. Διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ενεργοποίηση των άρθρων 84 και 87 του Συντάγματος για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι δεν απαιτείται στην παρούσα φάση.

Ήδη στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Β. Αποστολάκη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, οι οποίοι είχαν ανοικτή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και στάθμισαν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Το βάρος της πρόληψης και του ελέγχου ισλαμικών – αποσταθεροποιητικών δυνάμεων που βρίσκονται εντός της Ελλάδας έχουν αποκλειστικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή των επίλεκτων στρατιωτικών μονάδων για την αντιμετώπιση μεμονωμένων περιπτώσεων.

Εν τω μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές, βρετανικές αλλά και πολυεθνικές έχει εφαρμόσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. Όπως συμβαίνει κάθε φορά ύστερα από μεγάλα «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές ή γειτονικές χώρες, η Αστυνομία έχει αυξήσει την ετοιμότητά της, διαθέτοντας μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σε πιθανούς στόχους, περιπολίες και φύλαξη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον αρχηγό, αντιστράτηγο Δ. Τσακνάκη, και παρουσία του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Α. Μπάκα, συμφωνήθηκαν τα επιπλέον μέτρα. Στο μεταξύ, αξιωματικοί της Διεθνούς Συνεργασίας έχουν έρθει ήδη σε επαφή με συναδέλφους τους από τις γαλλικές Αρχές και περιμένουν τυχόν στοιχεία που να συνδέουν τους δράστες με την Ελλάδα.

Η Αντιτρομοκρατική και κυρίως η ΕΥΠ είναι εδώ και καιρό σε επιφυλακή για πιθανή παρουσία τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις και συνακροάσεις, ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό που να σημάνει συναγερμό στη χώρα μας.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία- Πλαστό το διαβατήριο του βομβιστή-καμικάζι

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS στη Λιβύη

Στρασβούργο- Στους 10 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ