Διπλή έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση

Διπλή παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας βάση των καταγγελιών Πανούση και της αναφοράς των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του πολίτη, έδωσε η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη.

Η πρώτη προκαταρκτική ξεκινά με αφορμή τα όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία ο κ. Πανούσης καθώς και τη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα), παράνομη βία και συμμετοχή σε κατάληψη δημόσιου κτηρίου (αφορά την κατάληψη της πρυτανείας Αθηνών) καθώς και όσων άλλων πράξεων προκύψουν κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο εισαγγελέας θα ζητήσει αν έχουν σχηματιστεί άλλες δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Πανουση, όπως η βόμβα στο γραφείο του στις 10-2-2009 και η επίθεση στο πανεπιστήμιο στις 18-2-2009.

Η δεύτερη έρευνα γίνεται με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και προστασία του πολίτη για τις διαρροές στα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα για παρερμηνεία εντολής της ζήτησε η Κουτζαμάνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ