Εγκρίθηκε η προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Κω

Υπέρ της παραχώρησης, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, του χώρου που βρίσκεται εντός της αδόμητης αρχαιολογικής ζώνης του Ρωμαϊκού Ωδείου στην Κω και ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Δήμο ως χώρος στάθμευσης κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, τάχθηκε το ΚΑΣ.

 Σε μια άκρως συγκινητική συνεδρίαση, τα μέλη του Συμβουλίου ξεπέρασαν το «εμπόδιο» της απόλυτης ζώνης προστασίας (εντός της οποίας βρίσκεται ο επίμαχος χώρος) και τοποθετήθηκαν υπέρ του αιτήματος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που τον ζήτησε για την τοποθέτηση δυο θερμαινόμενων σκηνών, οι οποίες θα παρέχουν κατάλυμα για 240 ανθρώπους, καθώς και 12 χημικών τουαλετών.

Όπως ανέφερε ο Απόστολος Βεΐζης, διευθυντής προγραμμάτων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, «κάθε μέρα καταφθάνουν στο νησί 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν για τρεις μέρες. Υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας για τη στέγαση, υγιεινή, σίτιση, ιατρική φροντίδα τους». Άνθρωποι ακόμα κοιμούνται έξω, έρχεται χειμώνας. Πρέπει κάτι να γίνει», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι από τον Μάρτιο του 2015 η οργάνωση έχει δει σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας πάνω από 16.000 ασθενείς πρόσφυγες, από τους οποίους το 62% συνδέεται με τις συνθήκες διαβίωσης. «Το πρόβλημα στέγασης των προσφύγων στην Κω είναι τεράστιο», συμπλήρωσε. «Παρά τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Οι χώροι υποδοχής είναι ανύπαρκτοι. Για κάποιο διάστημα δόθηκε το ξενοδοχείο Κάπτεν Ηλίας, αλλά το πήρε πίσω η Τράπεζα Πειραιώς. Έχουμε προσπαθήσει σε όλα τα επίπεδα, οι ενέργειες δεν έχουν αποδώσει», ανέφερε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Συλλήψεις στο ΑΠΘ για κύκλωμα ναρκωτικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ